top of page
  • Снимка на автораbolyarskidom

Какво е травертин и защо се използва в "БОЛЯРСКИ ДОМ"?

Актуализирано: 14.07.2022 г.

Изключително стилен и луксозен, травертинът е седиментна поликристална скала, получена чрез отлагане на калциев карбонат от минерални или термални извори или течаща вода, богата на калций. Най-често има ивичеста структура, по посока на водата, но може да се среща и във вид на концентрични окръжности. Според мястото на възникване може да се разграничи на травертин от извори, от течащи води и от пещери (сталагмити и сталактити).


Използва се от дълбока древност в строителството като материал за облицоване на външни и вътрешни стени, подове, фасади, декоративни елементи. Древните римляни са го ценели и използвали като основен строителен материал за най-знаковите сгради на Римската империя - първо за Колизеума, а по-късно – за театърът на Марцел, базиликата „Свети Петър“ в Рим и други строежи.


Цялостната концепция на "БОЛЯРСКИ ДОМ" е насочена към взискателния потребител, който държи на лукса и качеството както на дома си, така и на интериора и екстериора на сградата и комплекса, в който е разположен. Поради най-високото качество на изпълнението си, местоположението и разпределението, жилищата в "БОЛЯРСКИ ДОМ" са ценен актив с растяща крайна стойност, и реализират печалби на своите собственици във времето. В "БОЛЯРСКИ ДОМ" се използва само най-висококачествения травертин.


Разгледайте снимки на някои от детайлите от травертин в затворен жилищен комплекс без такса управление "БОЛЯРСКИ ДОМ".




За повече информация за Вашият нов дом, моля свържете се с нас на тел. 0899935870.





Последни публикации

Виж всички
bottom of page